Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 28 ianuarie 2012

Scrisoare de intentie ALAPTARE

Ma numesc Gabriela Stanescu am 30 de ani si o fetita de 2 ani pe care am alaptat-o pana la 11 luni.

Am tinut cu ardoare la acest lucru si am considerat ca e cel mai bun lucru care il pot face pentru fetita in materie de alimentatie. Am purtat-o in Wrap, Ergo si orice mijloc ce l-am avut la dispozitie pe langa carucior. Si acum tin minte cu mergeam la plimbare in parc cu bebita in wrap si cu geaca sotului deasupra. Daca trebuia alaptata ii mutam capsorul si manca linistita. DA, am alaptat in public si nu am considerat asta ca pe o rusine.

Am nascut la 34 de saptamani o bebelusa de 2900, cu icter prelungit pana la 8 saptamani de viata. Cel mai bun lucru care il puteam face pentru ea era sa o alaptez. Si asa am pornit intr-o aventura frumoasa si minunata pentru mine!!

Scriu acest articol pentru a imi exprima clar pozitia mea: SUSTIN ALAPTATUL din tot sufletul meu si cu toata convingerea si nimeni si nimic nu ma va putea convinge altfel. Consider ca daca mamicile proaspete ar fi informate cum trebuie si sustinute in maternitate, 90% din noi am alapta fara probleme.

Cristela Georgescu scria pe blogul ei foarte bine despre acest subiect aici:
"Da, este un subiect pentru care am o evlavie si o ardoare atat de intensa, incat nu pot fi obiectiva. Am convingerea ca nu exista dar mai de pret pe care il putem face copiiilor nostri pentru sanatate, ca merita facut orice pentru a duce la bun sfarsit si aceasta misune din cadrul operatiunii MAMA, ca este o datorie de viata sa alaptam exclusiv copiii cat mai mult, macar primele 6 luni de viata. Cred si stiu ca indiferent si orice s-ar spune, acest lucru este posibil (exceptie fac cazurile de forta majora – nu la ele ma refer in cele ce urmeaza) si afirm asta bazandu-ma pe experienta proprie, dar si pe povestile emotionante ale altor mame. Am trecut prin incercari la acest capitol din “cariera” de mama si eram gata sa cred ceea ce astazi refuz sa accept. Am invatat cum sa lupt ca sa castig, am invatat din greseli si am vazut ca se poate. Lucruri importante in viata se obtin de multe ori dificil, de aceea avem nevoie de calm, rabdare, perseverena, credinta si jertfa. Jertfa noastra de iubire. Eu asa am obtinut totul in viata. In privinta alaptarii dorinta mea a fost echivalenta cu fanatismul. Am luptat cu fiecare celula si neuron. Si am invins."


Nu vreau sa produc dezbateri cu patos. Vreau sa ajut si sa sprijin mamicile care doresc sa alapteze. E simplu!!

Sursele mele de inspiratie sunt:
Cristela Georgescu sectiunea de alaptare.
Oltea Tudose - consilier de alaptate
La Leche League International

Un comentariu:

  1. Am alaptat si sunt gata sa ofer si eu sprijin in alaptare. Ma bucur ca te numeri printre sustinatori!

    RăspundețiȘtergere